Jul 15, 2024, 07:44 posle podne

Vesti:

Dobrošli na novi forum Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede


Proizvodnja spelte

Započeo Dragan, Okt 23, 2019, 07:07 posle podne

prethodna tema - sledeća tema

Dragan

Zdravo svima,

Zna li neko gde se moze nabaviti sertifikovano seme spelte za setvu?
Plan nam je da zapocnemo proizvodnju spelte u Sremu.

miraclens


Dragan


paor.laloski

Ja ne znam zašto su svi zapeli da sad koriste speltu. Naš najveći problem je belo brašno od bilo kog žita. Ljudi, naš beli hleb je kao slama. Napravite sami hleb o brašna od celog zrna bilo da je pšenica, spelta, raž, šta god... Videćete koliko manje vam treba da pojedete i koliko zasiti.

Organic

Citat: paor.laloski  Okt 26, 2019, 07:40 pre podneJa ne znam zašto su svi zapeli da sad koriste speltu. Naš najveći problem je belo brašno od bilo kog žita. Ljudi, naš beli hleb je kao slama. Napravite sami hleb o brašna od celog zrna bilo da je pšenica, spelta, raž, šta god... Videćete koliko manje vam treba da pojedete i koliko zasiti.

U pravu si, ja za moje ukućane sama umesim, pola pšeničnog, pola razanog brašna. Moram priznati da je i od spelte jako lep i ukusan hleb koji ispeces u rerni.

Sremac1

Citat: miraclens  Okt 23, 2019, 09:13 posle podneSorta Nirvana je spelta pogodna za organsku proizvodnju. https://nsseme.com/proizvodi/strna-zita/psenica/

Sad smo zakasnili za ovu godinu, ali sledeće planiramo da posejemo speltu.
Koliki su prinosi u organskoj?

Izrada foruma podržana od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Sadržaj foruma je isključivo odgovornost Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede i ne predstavlja nužno stav Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.